تصویرسازی تشدید مغناطیسی (MRI) به یک بخش جداییناپذیر از مراقبتهای پزشکی در بسیاری از جهان تبدیل شده است، اما دسترسی به این فناوری همچنان محدود است. اسکنرهای معمولی امآرآی، به اتاقهای اختصاصی با پروتکلهای ورودی، تخلیه خاموش کننده و اقدامات ایمنی احتیاج دارد.
در اوایل سال جاری، شرکت Hyperfine موفق به کسب اولین ترخیص کالا از گمرک FDA برای یک اسکنر MRI قابل حمل شد که میتواند به اتاق بیماران منتقل شود. اکنون این شرکت نسل دوم اسکنرهای قابل حمل خود را با نام Swoop تولید کرده است.
Swoop با داشتن چرخ گردان، امکان حمل دستگاه به اتاق بیمار را میدهد. این دستگاه از طریق یک تبلت که به صورت بیسیم به دستگاه MRI متصل است کار میکند. احتمالا بیشترین استفاده از این دستگاه، تصویربرداری از مغز برای ارزیابی سکته مغزی و سردرد است. همچنین میتوان برای تصویربرداری از مفاصل و اندامهای محیطی نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
برخلاف سیستم قبلی این شرکت، Swoop برای همه گروههای سنی استفاده میشود و دارای تعدادی نرم افزار است که قابلیتهای متنوعی دارد. همچنین هزینه این دستگاه نسبت به سایر اسکنرهای MRI کمتر است و 35 برابر کمتر از سیستمهای مشابه، انرژی مصرف میکند.
دستگاههای الکتروانسفالوگرافی (EEG) در تشخیص و نظارت بر برخی اختلالات مغزی، مانند صرع و سکته مغزی، فوق العاده مفید هستند. با این حال، آنها کاربر پسند و راحت نیستند، زیرا آمادهسازی بیماران زمانبر است و به روشهایی همچون آماده سازی پوست نیاز است.
Zeto Inc، یک استارت آپ مستقر در کالیفرنیا است که یک دستگاه EEG جدید ساخته است که مانند کلاه ایمنی دوچرخه بر روی سر قرار میگیرد. محصول جدید هنوز به بازار عرضه نشده اما طبق گفته اعضای این شرکت، برای کار با دستگاه بیسیم الکتروانسفالوگرافی Zeto نیازی به ژل و خمیر نیست و میتواند دادهها را به صورت بیسیم منتقل کند.
این شرکت ادعا میکند که دستگاه جدید میتواند زمان نصب را از 20-30 دقیقه مورد نیاز برای دستگاههای معمولی به 5 دقیقه کاهش دهد. از همه مهمتر، دستگاه Zeto به یک تکنسین متخصص برای راه اندازی و استفاده نیاز ندارد، بنابراین میتوان از آن به سرعت توسط پرسنل پرستاری یا سایر پزشکان استفاده کرد.
دستگاه سیتیاسکن قابل حمل Somatam on.site به تازگی موفق به دریافت تاییدیه سازمان غذا و دارو آمریکا شده است. این سیتیاسکن که توسط کمپانی زیمنس طراحی شده است، به کمک چرخهای گردان، امکان حمل آن به اتاق بیمار وجود دارد.
با وجود دستگاهی که به اتاق بیمار حمل میشود، احتمال آسیب دیدگی و وخیم تر شدن وضعیت بیماران در حین حمل و نقل کاهش مییابد. علاوه بر این، کارکنان کمتری زمان خود را صرف حمل بیمار به اتاق سی تی اسکن میکنند؛ ضمنا جالب است بدانید که تنها به یک نفر برای انتقال دستگاه به اتاق بیمار نیاز است.
در قسمت جلویی اسکنر یک دوربین داخلی وجود دارد که به کارکنان اجازه میدهد، بیمار را در حین حرکت ببیند و از بروز آسیب جلوگیری کند. همچنین از برخورد بیمار با اشیای سر راه جلوگیری میشود. پس از آماده شدن برای اسکن، صفحه زیر بیمار را برداشته و سر او را در داخل اسکنر قرار میدهند.
نگهدارنده سر و شانه کمک میکند تا بدن بیمار در جای مناسب خود قرار بگیرد. هیچ گونه کابل و لولهای برای تصویربرداری با این اسکن از بیمار جدا نمیشود. پس از تصویربرداری، اسکنها به طور خودکار به پایگاه داده عکس رادیولوژی بیمارستان منتقل میشوند و یک رادیولوژیست میتواند بلافاصله آنها را بررسی کند.
به گفته داگلاس رایان، جانشین توموگرافی رایانهای در زیمنس آمریکای شمالی، دستگاه جدید، کیفیت مراقبت از بیماران جدی که نیاز به سی تی اسکن دارند را تغییر میدهد. علاوه بر این، تصویربرداری کنار تخت، به کاهش حمل و نقل بیمار کمک میکند، در نتیجه خطر عفونت را کاهش میدهد.