درمانگران

آخـریــن مطالب

راه رفته در یک نگاه

راه رفته در یک نگاه
احتمالاً برای آن دسته از همکاران که خواننده و یا تولید کننده مقالات علمی در ایران هستند انتشار ۱۲۰ شماره از یک مجله در طول دور ه ای چهل و چند ساله دستاوردی چشمگیر جلوه نخواهد کرد؛
اما برای کسانی که دست اندرکار انتشار چنین نشریاتی در سرزمین ما هستند این مهم در عین حال که عین خون جگر خوردن است، دستاوردی چشمگیر و سبب سربلندی و مباهات به شمار میرود.
در اینجا سخن بر سر تداوم انتشار مجلۀ انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران" است،
نشریه ای که در سال ۱۳۵۶ ، به شکل بولتن و به همت دکتر همایون وکیل کار خود را آغاز کرد ، پزشکی فعال و آشنا به اوضاع و احوال روز جهان علم پزشکی، که توانست آغازگر راهی باشد که اکنون چهل و پنج سال است با فراز و فرودهایی چند ادامه دارد. این مجله پس از سالی چند که به صورت منظم اما در قالب بولتن از بوتۀ چاپ بدر می آمد در سال ۱۳۶۴ و در بحبوحۀ جنگ با اخذ امتیاز نشر به شکل فصلنامۀ علمی – پژوهشی روندی را بنیاد گذاشت که در طول چهار دهه تداوم
یافته است. مجلۀ انجمن در طول دوران طولانی مورد اشاره تا به امروز سه مدیر مسؤول (دکتر رضا بهنیا، دکترمحمدمهدی قیامت و دکتر علی رضا سلیمی) و چهار تن ا ز بزرگان تخصص بیهوشی کشور (دکتر همایون وکیل، دکتر جعفر منصوری، خانم دکتر کبری قاضی سعیدی، دکتر زاهد حسین خان) را به عنوان دبیر شورای تحریریه یا سردبیر در کنار خود داشته است و نیز تعداد کثیری از متخصصان نام آشنای تخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه و تخصصهای دیگر را که به عنوان عضو شورای تحریریه و مشاور، مجلۀ خود را یاری و همراهی کرده اند. در پیوند با این گروه از بزرگواران همکار و دارای مسؤولیت در مجله یادکردی ویژ ه از آقای دکتر جعفر منصوری که درطول دور ه ای طولانی ( ۱۳۸۱ -۱۳۶۴)سردبیری را در نشریه بر عهده داشته اند و زحمات بسیاری در مسیر آماده سازی و چاپ و نشر آن متحمل شده اند ضرورت تام دارد .
در این راستا لازم به یادآوری می نماید که
اهمیت انتشار مجله با محوریت تخصص بیهوشی بر کمتر کسی پوشیده است. چنین مجله ای گذشته از آنکه جایگاهی برای عرصۀ مقالات پزشکی به زبان فارسی در اختیار متخصصان فارسی زبان قرار
میدهد، در عین حال به دلیل برخورداری از امتیاز پژوهشی در اخذ رتبه برای پزشکان کشور اهمیت دارد. در این مورد این نیز گفتنی است که مجلۀ انجمن اگر مدعی تقدم فضل در عرصۀ مورد اشاره نباشد به یقین سزاواری ادعا در مورد فضل تقدم را در مورد خود دارد زیرا این مجله در حیطۀ خاص انتشار خود نخستین نشریه ای بود که در ایران از بوتۀ چاپ و نشر بیرون آمد.
البته – و خوشبختانه – در گذر زمان نشریاتی هم راستا با مجلۀ انجمن آغاز به انتشار کردند و لاجرم شماری "رقیب" بر سر راه ظاهر شد که هر یک به سهم خود کوششی در راستای انتشار مقالات تولید شده از سوی نویسندگان ارجمند کشور به خرج می دادند و میدهند. فایدۀ این روند همانا گسترش دامنۀ فعالیت نشریات داخل کشور با محوریت تخصص بیهوشی بود و هست اما انتشار این مجلات به نوعی سبب کاهش تعداد مقالات ارسالی برای هر یک از نشریات مورد اشاره شد که به نوبۀ خود سبب گردید تا بخش تهیه و تولید مقالات در نشریه برای حفظ کیفیت خود از یک سو و انتشار منظم از سوی دیگر با دشواریهای متعددی مواجه گردد. از سوی دیگر تمایل بسیاری از متخصصان برای انتشار مقاله در مجلات بین المللی در خارج کشور و نیز وجود دشوار یهایی در مسیر تولید مقاله در داخل کشور به دلیل حجم مشکلات مختلف به نوبۀ خود باز هم بر دشوار یهای انتشار مجله افزودند. اما با وجود تمامی مشکلات مورد اشاره و شماری دیگر از دشواریها که جای بحث آنها در اینجا نیست مجلۀ بر تداوم انتشار خود مصرانه پای فشرد و در عین حال بر کیفیت نشر خود و بهبود آن اصرار ورزید، ثمرۀ همتی که خوشبختانه از پی گذشت چند دهه کماکان ادامه دارد.
اکنون در آستانۀ چهل و پنجمین سال انتشار مجلۀ جای آن دارد که تشکری صمیمانه و خاکسارانه از تمامی همکاران و همیاران مجله در تمامی سطوح صورت گیر د؛ شمار انبوهی از نا مهای صاحب نشانه که از جمع پرشمار آنان از عزیز درگذشته شادروان دکتر ولی الله حسنی میتوان و باید نام برد که مجله از بسیاری جهات مرهون همیاری و راهنماییهای ایشان بود و نیز همکاری خارج از تخصص پزشکی، جناب اکبر تقی نژاد که از سال ۱۳۸۰ به اینسو وظیفۀ مدیریت اجرایی مجله را بر عهده داشته است . و همچنین ضروری است مؤکداً بر این مهم اصرار ورزیم که تنها و تنها به مدد یاری بزرگواران نویسنده و تولید کنندۀ مقالات تخصصی در تمامی سطوح میتوان به راهی که پیمودن آن تا به امروز با وجود تمامی دشوار یها تداوم یافته است ادامه داد. بنابراین همینجا از تمامی نویسندگان مقالات همسو با محور انتشار مجلۀ درخواست می کنیم که در ادامۀ راه ما را با لطفی بیش از گذشته مورد عنایت قرار دهند و با ارسال آثار وزین خود بر پایداری ما در راهی دشوار که چهل و چهار سال به پیمودن آن همت کرده ایم کمک کنند. انتشار هر مجلۀ وزین و پرمحتوایی مرهون برخورداری از آثار درخور امعان نظر مخاطبان خاص خود است و سابقۀ طولانی مجلۀ آنستزیولوژی و مراقبت های ویژه ایران به ما آموخته است که شمار آفرینندگان آثار وزین در عرصۀ تخصص شریف پزشکی در کشور ما اصلاً اندک نیست. به امید یاری هر چه بیشتر این بزرگواران برای تداوم انتشار منظم و وزین مجلۀ انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران.
 
دکتر علی رضا سلیمی
رییس انجمن آنستزیولوژي و مراقبتهاي ویژه ایران
مدیر مسؤول مجلۀ انجمن آنستزیولوژي و مراقبتهاي ویژه ایران
ادامه مطلب

سخنرانی ریاست فدراسیون انجمن‌های بیهوشی جهان ویژه کنگره آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و درد ایران

سخنرانی ریاست فدراسیون انجمن‌های بیهوشی جهان ویژه کنگره آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و درد ایران

بازپخش ویدیوی سخنرانی ریاست فدراسیون انجمن‌های بیهوشی جهان با موضوع بیهوشی در دوران پس از کووید. این سخنرانی ویژه پانزدهمین کنگره بین‌المللی آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و درد ایران انجام شده است.

ادامه مطلب

دانلود بولتن خبری پانزدهمین کنگره بین‌المللی آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و درد

دانلود بولتن خبری پانزدهمین کنگره بین‌المللی آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و درد

پانزدهمین کنگره بین‌المللی آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و درد، تحت پوشش خبری رسانه‌های مختلف قرار گرفته و منتخبی از آنها در سایت درمانگران در دسترس شما قرار دارد. ضمنا طی یک نشست خبر نیز به وضعیت روند بیهوشی در کشور ایران پرداخته شده که خلاصه‌ای از مطالب در قالب یک بولتن خبری در دسترس شما قرار می‌گیرد:

دانلود بولتن خبری (پی‌دی‌اف)

ادامه مطلب

ارائه ۱۵۰ مقاله جدید در پانزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی

ارائه ۱۵۰ مقاله جدید در پانزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی

دکتر علیرضا سلیمی ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲، در نشست خبری پانزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و درد، گفت: در دوران کرونا تلاش کردیم تعامل همکاران به صورت مجازی دنبال شود، اما کنگره‌های حضوری از اهمیت زیادی برخوردار است و از همین رو، امسال این کنگره با حضور همکاران برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به بیش از ۱۵۰ مقاله ارائه شده به هیأت داوران کنگره، ادامه داد: سخنرانانی از دیگر کشورها خواهیم داشت و همچنین پرسش و پاسخ آنلاین با برخی از متخصصان خارجی انجام خواهد گرفت و برخی از مقالات به صورت پوستر ارائه می‌شود.

سلیمی افزود: بیش از ۳۰۰ نفر از اعضای هیأت علمی با ما همکاری خواهند کرد. یک سالن ویژه هم به همکاران پیراپزشکی اختصاص داده‌ایم  و همچنین، کارگاه‌هایی برای ارتقای مهارت‌ها در طول برگزاری کنگره خواهیم داشت.

رئیس پانزدهیمن کنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و درد به هوش مصنوعی اشاره کرد و افزود: تأثیر هوش مصنوعی بر رشته‌های بالینی، موضوعی است که در این کنگره به آن خواهیم پرداخت.

رئیس انجمن آنستزیولوژی و مراقبت های ویژه ایران در ادامه به مهم‌ترین مسائل روز رشته بیهوشی و مراقبت‌های ویژه اشاره کرد و گفت: رشته تخصصی بیهوشی، یک رشته بالینی خیلی مهم در دنیا است، به طوری که نیاز جهان به این رشته رو به افزایش بوده و در یکی دو دهه اخیر دامنه کار متخصصین بیهوشی به خارج از اتاق‌های عمل گسترش یافته است.

سلیمی با عنوان این مطلب که بیش از ۵۰ درصد مردم دنیا به بیهوشی استاندارد دسترسی ندارند، گفت: متأسفانه میزان مرگ و میر ناشی از بیهوشی در کشورهای در حال توسعه بالا است.

وی تاکید کرد: وضعیت روند بیهوشی در ایران نزولی است و اگر به همین روال پیش برویم، دچار بحران در رشته بیهوشی خواهیم شد.

وی با عنوان این مطلب که سه فاکتور در بحث مشکلات رشته بیهوشی دخیل است، افزود: اولین فاکتور، نیروی انسانی است. 

سلیمی ادامه داد: نیامدن جوان‌ها به رشته تخصصی بیهوشی، فاکتور دوم است. زیرا، به رغم کار سنگین بیهوشی، همکاران ما از درآمد و حمایت لازم برخوردار نیستند.

وی افزود: ضریب کارآیی سومین فاکتور است که بسیار پایین آمده است.

رئیس انجمن آنستزیولوژی و مراقبت های ویژه ایران با گلایه از فرسودگی تجهیزات بیهوشی در اتاق‌های عمل، گفت: متأسفانه به خرید تجهیزات جدید در بیمارستان‌ها توجه لازم نمی‌شود و خرید تجهیزات بیهوشی در اولویت بسیاری از بیمارستان‌ها نیست.

وی از بیهوشی به عنوان رشته پایه و مادر نام برد و افزود: تجهیزات بیهوشی در ویترین بیمارستان قرار ندارد  این نگاه باید اصلاح شود.

سلیمی به تولید تجهیزات پزشکی در رشته بیهوشی اشاره کرد و گفت: تولید داخل باید با سختگیری صورت بگیرد تا توان رقابت با محصولات خارجی فراهم شود.

وی افزود: امروز داروهای بیهوشی در وضعیت مطلوب قرار دارد ولی بخشی از داروها با استرس تأمین می‌شود و هشدار می‌دهیم اگر به این موضوع توجه نشود، نمی‌توان این شرایط را حفظ کرد.

سلیمی با اشاره به جانفشانی متخصصین بیهوشی در دوران کرونا، گفت: بیش از ۲۵ نفر از همکاران رشته بیهوشی در دوران کرونا شهید شدند که ۱۷ نفر آن‌ها به عنوان شهید سلامت تأیید شده اند.

سلیمی تاکید کرد: انجمن بیهوشی نسبت به وضع موجود هشدار می‌دهد و نگران آینده رشته بیهوشی است‌. زیرا، تداوم چنین رویه‌ای باعث خواهد شد بیهوشی تدافعی در آینده ما را تهدید کند.

در ادامه این نشست خبری، سید سجاد رضوی رئیس شورای سیاستگذاری پانزدهمین کنگره و عضو انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران، به سخت بودن شرایط بخاطر تحریم ‌‌‌‌‌ها اشاره کرد.

 او همچنین با اشاره به داروهای بیهوشی در کشور، افزود: داروهای مصرفی هیچ مشکلی ندارد و سازمان غذا و دارو اجازه نمی‌دهد داروهای فاقد کیفیت عرضه شود.

رضوی گفت: داروهای بیهوشی تولید داخل از استانداردهای لازم برخوردار هستند و قیمت دارو در ایران نسبت به کشورهای منطقه خیلی ارزان است اما کیفیت آن‌ها قابل قبول است.

پانزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و درد، از سوم تا پنجم خرداد ۱۴۰۲ در مرکز همایش‌های دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.

ادامه مطلب